Project Description

Het project HOV in ’t Gooi is gericht op de realisatie van een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) verbinding tussen Huizen en Hilversum die de bereikbaarheid van de Gooi- en Vechtstreek sterk verbetert. In samenwerking met BAM Infra Nederland werken wij aan het deeltracé Hilversum-Laren. Dit traject omvat de bouw van een vrije busbaan, vanaf de A27 ter hoogte van Anna’s Hoeve tot aan station Hilversum, een natuurbrug en een spooronderdoorgang voor auto- en fietsverkeer.

Snel én omgevingsvriendelijk bouwen
De aannemerscombinatie doet er alles aan om de overlast voor de omgeving te beperken. Zo ontgraven we de onderdoorgang vanaf een traverse, realiseren we een tijdelijke overweg voor voetgangers, fietsers en nood- en hulpdiensten. En wordt het zand uit de bouwkuip van de onderdoorgang vervoert door persleidingen naar Anna’s Hoeve en gebruiken het daar voor de bouw van de natuurbrug. Dit scheelt in totaal zo’n 1.000 vrachtwagens door de straten van Hilversum.
Door een slimme fasering en een strakke planning is de weg 1,5 jaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, dat is bijna een jaar korter dan verwacht.

Natuurverbinding De Groene Schakel
De natuurbrug bij Anna’s Hoeve wordt een belangrijk onderdeel van de natuurverbinding ‘De Groene Schakel’. Momenteel ondervindt de natuur hier een barrière bij de spoorlijn. Door een nieuw fly-over ecoduct kan het wild in de toekomst over de spoorlijn en ontstaat er een robuuste ecologische verbinding.

Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland
Uitvoeringsperiode: oktober 2019 – oktober 2022