Project Description

Al jaren werkt de gemeente Breda aan de plannen voor de Nieuwe Mark. De doelstelling van het project? De binnenstad van Breda nóg mooier maken. Het project staat voor de realisatie van een groene rivier door de stad. Met als uitgangspunt een bevaarbare rivier tussen de Bredase binnenstad en de rivier de Mark. 

De werkzaamheden zijn opgedeeld in drie fases, waarvan fase 1 inmiddels gestart is en door FL B.V. uitgevoerd worden. De werkzaamheden van fase 1 hebben betrekking op het water dat van de Tolbrug tot aan het kruispunt van de Markendaalseweg en de Karnemelkstraat loopt.

De aanleg van de Nieuwe Mark is één van de grootste infrastructurele projecten in het Bredase centrum. De Nieuwe Mark is een klus waarbij de beperkte ruimte in de binnenstad en de bouwlogistiek een enorme uitdaging zijn. Het is de bedoeling dat het water in de bestaande Mark naar een lager peil wordt gebracht en naastgelegen wandelpromenades worden gerealiseerd. De kademuren worden zo aangepast dat de spouw altijd vochtig blijft en een voedingsbodem wordt voor beplanting. Het water en groen wordt teruggebracht in het centrum.

Wil je meer informatie over project Nieuwe Mark of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk dan in de BouwApp. Deze is te downloaden op je mobiele telefoon. Zoek in de BouwApp naar Nieuwe Mark en klik op volgen.